Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Obvezan upis u registar obveznika PDV-a i dobrovoljan izlazak

Datum objave: 08.01.2019, misljenja.hr
Svaka osoba koja samostalno obavlja bilo koju gospodarsku djelatnost bez obzira na svrhu i rezultat obavljanja te djelatnosti koja ima sjedište, stalnu poslovnu jedinicu, prebivalište ili uobičajeno boravište u tuzemstvu i koja je u 2018. godini obavila isporuke dobara i usluga iznad 300.000,00 kn, obvezna je upisati se u registar obveznika PDV-a po sili zakona od 1. siječnja 2019. godine.
Porezni obveznik o činjenici da je u 2018. godini obavio isporuke u iznosu većem od 300.000,00 kuna i time postao obvezan upisati se u registar obveznika PDV-a, o tome je dužan obavijestiti nadležnu ispostavu Porezne uprave prema svome sjedištu odnosno prebivalištu ili uobičajenom boravištu podnošenjem "Zahtjeva za registriranje za potrebe PDV-a" (dokument za preuzimanje niže) radi upisa u registar obveznika PDV-a najkasnije do 15. siječnja 2019. godine. Porezni obveznik koji je po sili zakona bio obvezan upisati se u registar obveznika PDV-a, o činjenici da je u 2018. godini ostvario promet manji od propisanog iznosa 300.000,00 kn i da ne želi i dalje biti upisan u registar obveznika PDV-a, treba podnijeti nadležnoj ispostavi Porezne uprave pisani zahtjev za izlazak iz registra obveznika PDV-a do ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice