Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose, a uskoro i reviziju. Javite nam svoje prijedloge i komentare, hvala!

Proizvođači pekarskih proizvoda, ne zaboravite na obvezu ovjeravanja knjige KEUB - rok je 31. prosinca

Datum objave: 19.12.2017, misljenja.hr
Pravilnik o proizvodnji brašna i pekarskih proizvoda (link) propisuje minimalne količine brašna koje se mogu dobiti mljevenjem pšenice standardne kakvoće, raži i kukuruza, najviše količine brašna utrošene za proizvodnju pojedinih pekarskih i drugih proizvoda, te način dokumentiranja sljedivosti proizvoda, način vođenja evidencije o proizvodnji i način izvještavanja ministarstva nadležnog za poslove poljoprivrede. Sukladno navedenom Pravilniku, proizvođač mlinskih proizvoda, pravna ili fizička osoba koja proizvodi brašno namijenjeno ljudskoj prehrani mljevenjem pšenice, raži i kukuruza ili koja prva stavlja brašno na tržište (Proizvođač brašna) dužan je podatke o proizvodnji brašna evidentirati pojedinačno po vlasnicima žitarica, te dati na uvid osobama ovlaštenim za provedbu službenih kontrola ili dostaviti na zahtjev Ministarstvu.
Proizvođač brašna dužan je voditi evidenciju o ukupno samljevenim količinama pšenice, raži i kukuruza za svaki mjesec proizvodnje, te evidentirati proizvedene količine brašna iz vlastite proizvodnje, a posebno količine iz uslužne meljave ili u zamjenskih poslova.
Evidencija proizvodnje se mora nalaziti u svakom proizvodnom objektu, a vodi se na obrascu evidencije proizvodnje brašna koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i čini njegov sastavni dio (Obrazac EPB). Radi ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

Novosti su slobodne za pregled 7 dana od dana objave, a nakon tog perioda samo pretplatnicima. Ta odluka može biti u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave promijenjena od strane uredništva misljenja.hr. Za pregled novih članaka u bazama znanja potrebna je pretplata na bazu znanja u kojoj je članak objavljen.

Povratak na vrh stranice