Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Javna objava godišnjih financijskih izvještaja (GFI-POD) za 2019. godinu

Datum objave: 17.08.2020, misljenja.hr
Članak 30., st. 5. Zakona o računovodstvu propisuje obvezu za obveznike javne objave da nekonsolidirane izvještaje i revizorsko izvješće dostave najkasnije u roku od šest mjeseci od zadnjeg dana poslovne godine, a obveznici javne objave koji sastavljaju konsolidirane godišnje financijske izvještaje, odnosno konsolidirana godišnja izvješća dužni su ih zajedno s revizorskim izvješćem dostaviti najkasnije u roku od devet mjeseci od zadnjeg dana poslovne godine.
Člankom 30., st. 9. Zakona o računovodstvu propisana je obveza poduzetnika koji tijekom poslovne godine nije imao poslovnih događaja, niti u poslovnim knjigama ima podatke o imovini i obvezama, da do 30. travnja tekuće godine Financijskoj agenciji dostavi Izjavu o neaktivnosti za prethodnu poslovnu godinu. Iznimno za 2019. godinu Javna objava
Sukladno čl. 6. ­­Pravilnika o rokovima predaje financijskih izvještaja i računovodstvene dokumentacije u posebnim okolnostima trgovačka društva i ostali obveznici javne objave dužni su iznimno u posebnim okolnostima:
- godišnje izvješće s pripadajućim revizorskim izvješćem dostaviti Financijskoj agenciji radi javne objave najkasnije u roku od osam mjeseci od zadnjeg dana poslovne godine
- godišnje financijske izvještaje (s pripadajućim revizorskim izvješćem za financijske ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice