Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

GFI-POD za 2018. poduzetnici za potrebe statistike predaju do 30. travnja 2019. i prijava obveze konsolidacije

Datum objave: 26.04.2019, misljenja.hr
Poduzetnici su do 30. travnja 2019. godine obvezni u FINA-u dostaviti godišnje financijske izvještaje za potrebe statistike. Godišnji financijski izvještaji za potrebe statistike podnose se na Obrascu GFI-POD. Obveznici predaje su: društvo s ograničenom odgovornošću, dioničko društvo, javno trgovačko društvo, komanditno društvo, gospodarsko interesno udruženje, trgovac pojedinac, tuzemne poslovne jedinice nerezidenata, ustanova - obveznik poreza na dobit, zajednica ustanova ako je obveznik poreza na dobit i zadruga. Obveznici predaje su i obrtnik, slobodno zanimanje, obiteljsko gospodarstvo i privatna osoba samo ako su obveznici poreza na dobit, te druge osobe obveznici poreza na dobit. Poduzetnici su dužni sastaviti:
1. izvještaj o financijskom položaju (bilancu),
2. račun dobiti i gubitka,
3. bilješke uz financijske izvještaje. Poduzetnici koji su obveznici konsolidacije dužni su sastaviti i:
- izvještaj o novčanim tokovima po indirektnoj ili direktnoj metodi i
- izvještaj o promjenama kapitala. Obveznici primjene Međunarodnih standarda financijskog izvještavanja, subjekti od javnog interesa, dužni su sastaviti i izvještaj o ostaloj sveobuhvatnoj dobiti.
Za javnu objavu podnosi se još jedan, novi izvještaj "Nefinancijsko izvješće". Obveznici podnošenja ovog ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice