Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Zakon o mirovinskom osiguranju

Datum objave: 27.12.2013, misljenja.hr
Zakon o mirovinskom osiguranju objavljen je u Narodnim novinama br. 157/13., stupa na snagu 1. siječnja 2014.   Člankom 112. ovog Zakona propisano je da se podaci o početku poslovanja, prestanku poslovanja i promjenama u poslovanju obveznika doprinosa dostavljaju u roku od 24 sata od početka ili prestanka poslovanja, odnosno na dan izvršnosti rješenja o upisu ili brisanju u odgovarajući registar, u roku od 24 sata od nastale promjene u poslovanju obveznika doprinosa.
Podatci o početku osiguranja, prestanku osiguranja i promjenama tijekom osiguranja, kao i promjene podataka obavljaju se u roku od 24 sata od početka zaposlenja ili osiguranja ili pravomoćnosti rješenja o svojstvu osiguranika i osnovici osiguranja, u roku od 24 sata od prestanka zaposlenja ili osiguranja, odnosno promjene tijekom osiguranja.   Više o novostima koje donosi ovaj Zakon može se vidjeti klikom miša ovdje. ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice