Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Sažetak izmjena i dopuna poreznih propisa u 2020. godini

Datum objave: 16.01.2020, misljenja.hr
 Stupanjem na snagu ovih novih poreznih zakona samo naši pretplatnici i dalje imaju ažurirane baze znanja, bez skrivenih dodatnih troškova i naknada!
Vaše baze znanja su već ažurne! Još uvijek nemate pretplatu na MIŠLJENJA.hr? Pretplatite se na idućih 12 mjeseci po cijeni već od tridesetak kuna mjesečno, a više o našim pretplatama pogledajte klikom miša ovdje! U nastavku prenosimo sažetak poreznih promjena koje je objavila Porezna uprava. Porez na dodanu vrijednost (PDV) Zakon​ o porezu na dodan​u vrijednost ​Zadržana opća stopa od 25%. proširen obuhvat stope od 13%:
- za nositelje fonogramskih prava,
- za pripremanje i usluživanja jela i slastica u i izvan ugostiteljskog objekta prema posebnom propisu čime su obuhvaćeni i catering objekti, te objekti jednostavnih usluga (klupa, štand, kolica i sl.), Povećan prag za primjenu postupka oporezivanja prema naplaćenim naknadama na 7,5 mil kn. Izjednačena primjena oslobođenja od plaćanja PDV-a za isporuke u okviru određenih djelatnosti od javnog interesa (zdravstvo, školstvo i sl.) kada iste obavljaju osobe na koje nisu prenijete javne ovlasti odnosno primjena oslobođenja neovisno o institucijskom obliku pružatelja usluge. Usklađenje ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice