Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Rad i ograničavanje radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga

Datum objave: 14.10.2020, misljenja.hr
Odluka o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga primjenjuje se od 14. listopada 2020. godine. Odluka o nužnoj mjeri ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata iz kategorije »Barovi« (Narodne novine br. 92/20. - 110/20.) stavlja se izvan snage danom primjene ove Odluke. Ovom Odlukom privremeno se, za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, uređuje rad i ograničava radno vrijeme ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga. Pravne ili fizičke osobe koje upravljaju ugostiteljskim objektima, pružatelji ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i obiteljska poljoprivredna gospodarstva obvezni su organizirati rad sukladno općim i posebnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje su objavljene na njihovim mrežnim stranicama te osigurati da se njihovi zaposlenici i gosti pridržavaju utvrđenih epidemioloških mjera. Ugostiteljski objekti mogu raditi od 6,00 do 24,00 sata.
Ovo se radno vrijeme odnosi i na pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, osim za usluge smještaja.
Ovo se radno vrijeme ne odnosi se na ugostiteljske objekte iz skupina »Hoteli«, »Kampovi« i »Ostali ugostiteljski objekti za smještaj«, osim za ugostiteljske objekte drugih skupina koji rade u njihovom sastavu. Na prijedlog ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice