Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Promjena načina oporezivanja s dohotka na dobit i obratno

Datum objave: 14.12.2020, misljenja.hr
Još uvijek nemate pretplatu na MIŠLJENJA.hr? Pretplatite se na idućih 12 mjeseci po cijeni već od 30-tak kuna mjesečno, a više o našim pretplatama pogledajte klikom miša ovdje! Fizička osoba koja želi plaćati porez na dobit umjesto poreza na dohodak u 2021. godini o tome treba dostaviti pisanu izjavu nadležnoj ispostavi Porezne uprave do kraja 2020. godine. Fizička osoba koja ostvaruje dohodak prema propisima o oporezivanju dohotka postaje po sili zakona obveznik poreza na dobit ako u prethodnom poreznom razdoblju ostvari ukupni primitak veći od 7.500.000,00 kuna. Napominjemo da iznos potpora primljenih radi ublažavanja negativnih posljedica u slučaju nastanka posebnih okolnosti u smislu općeg poreznog propisa ne utječe na prag prihoda tj. primitak veći od 7.500.000,00 kuna tj. kako bi fizička osoba bila obveznik je plaćanja poreza na dobit.
Dakle, fizička osoba koja po sili zakona postaje obveznik poreza na dobit je osoba koja je ispunila propisan uvjet, tj. ostvarila je u 2020. godini ukupni primitak veći od 7.500.000,00 kuna. O tome se treba pisano izvijestiti nadležna ispostava Porezne uprave najkasnije do 15. siječnja 2021. godine. Na isti način postupa ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice