Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Prijevoznici koji voze preko Njemačke obveznici su isplate minimalne satnice vozaču od 8,5 EUR-a

Datum objave: 12.01.2015, misljenja.hr
  Pročitajte novost o odgodi primjene niže navedenog klikom miša ovdje.     Hrvatski cestovni prijevoznici koji obavljaju prijevoz u Njemačkoj, od 1. siječnja obvezni su svoje radnike prijaviti njemačkoj Saveznoj upravi za financije - Bundesfinanzdirektion West u Kölnu - te naznačiti početak i očekivano trajanje posla na njemačkom teritoriju. To obuhvaća tranzit, kabotažu (prijevoz između mjesta unutar jedne države) i prekogranični promet s polaskom ili odredištem u Njemačkoj.
  Prije no što počnu prijevozničku aktivnost u Njemačkoj strani prijevoznički obrti i tvrtke Saveznoj upravi za financije - Bundesfinanzdirektion West u Kölnu trebaju dostaviti sljedeće informacije:
- Prezime, ime i datum rođenja zaposlenika
- Početak i očekivano trajanje posla na njemačkom teritoriju
- Adresu na kojoj se čuvaju dokumenti
- Pismo kojim se potvrđuje da će, prema zahtjevu, poslodavac osigurati dokaz da je vozaču isplaćena minimalna plaća (prva registracija). Obavijest se treba poslati u pisanom obliku na njemačkom jeziku. Ona može uključivati sve poslovanje za vremensko razdoblje do 6 mjeseci. Izmjene i modifikacije planiranih transportnih planova ne moraju se slati njemačkoj carini nakon što im je poslana prva obavijest. Poslodavac mora bilježiti početak ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice