Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o zaštiti na radu za mjesta rada

Datum objave: 26.09.2020, misljenja.hr
Pravilnik o zaštiti na radu za mjesta rada objavljen je u Narodnim novinama br. 105/20., stupa na snagu 3. listopada 2020. godine. Ovim Pravilnikom propisuju se minimalni sigurnosni i zdravstveni zahtjevi za mjesta rada.
Obveze iz ovoga Pravilnika se primjenjuju kada to zahtijevaju mjesta rada, vrsta djelatnosti, određene okolnosti ili rizici.
Obveze iz ovoga Pravilnika odnose se i na rad kod kuće na izdvojenom mjestu rada u onoj mjeri u kojoj ih je moguće osigurati u odnosu na osnovnu namjenu stambenog prostora i u skladu s prirodom poslova i veličinom rizika za poslove koje radnik obavlja u tom prostoru za poslodavca.
Na izdvojenom mjestu rada u drugom prostoru koji nije prostor poslodavca, mjesta rada moraju udovoljavati minimalnim zahtjevima u skladu s prirodom poslova i veličinom rizika za poslove koje radnik obavlja u tom prostoru za poslodavca. Odredbe ovoga Pravilnika ne primjenjuju se na:
1. transportna sredstva izvan kruga poslodavca, ili mjesta rada unutar transportnih sredstava
2. privremena radilišta
3. istraživanje i iskorištavanje mineralnih sirovina
4. ribarske brodove
5. polja, šume i druga zemljišta koja pripadaju poslodavcu, a nalaze ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice