Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o utvrđivanju kvote za zapošljavanje osoba s invaliditetom

Datum objave: 08.04.2014, misljenja.hr
Pravilnik o utvrđivanju kvote za zapošljavanje osoba s invaliditetom objavljen je u Narodnim novinama br. 44/14., stupa na snagu 15. travnja 2014.   Ovim Pravilnikom propisuje se udio zaposlenih osoba s invaliditetom u ukupnom broju zaposlenih kod pojedinog poslodavca (kvota), dokazi o ispunjenju kvote, naknada u slučaju neispunjenja kvote, te iznos novčanih nagrada za poslodavce koji zapošljavaju više osoba s invaliditetom od propisane kvote, kao i za poslodavce koji nisu obveznici ispunjenja kvote, a zapošljavaju osobe s invaliditetom.   Obveznik ispunjenja kvote je svaki poslodavac koji zapošljava najmanje 20 radnika.   U ukupan broj zaposlenih:
- Ubrajaju se i osnivači/članovi u trgovačkim društvima i ustanovama u Republici Hrvatskoj koji su u radnom odnosu s poslodavcem, te obrtnici i druge osobe koje na području Republike Hrvatske obavljaju djelatnost slobodnog zanimanja ili druge dozvoljene djelatnosti i po toj osnovi su obvezno osigurani.
- Ne ubrajaju se radnici koji su u radnom odnosu kod poslodavca na temelju ugovora o radu na određeno vrijeme za obavljanje sezonskih poslova.
- U agenciji za privremeno zapošljavanje ne ubrajaju se radnici koji su u radnom odnosu s agencijom ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice