Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Paušalno plaćanje poreza na dohodak u 2021. godini

Datum objave: 05.01.2021, misljenja.hr
Još uvijek nemate pretplatu na MIŠLJENJA.hr? Pretplatite se na idućih 12 mjeseci po cijeni već od 30-tak kuna mjesečno, a više o našim pretplatama pogledajte klikom miša ovdje! Fizička osoba koja ostvaruje primitke od obavljanja samostalne djelatnosti obrta i samostalne djelatnosti poljoprivrede i šumarstva može u 2021. godini dohodak utvrđivati u paušalnom iznosu ako ispunjava sljedeće uvjete:
1. da nije obveznik poreza na dodanu vrijednost i
2. da po osnovi te djelatnosti u poreznom razdoblju ne ostvaruje ukupan godišnji primitak veći od 300.000,00 kn.
Fizičke osobe koje zajednički obavljaju samostalnu djelatnost mogu po toj osnovi dohodak utvrđivati u paušalnom iznosu samo ako propisane uvjete za paušalno utvrđivanje poreza na dohodak ispune svi supoduzetnici pojedinačno te ako ukupan primitak od zajedničkog obavljanja samostalne djelatnosti nije veći od iznosa propisanog za obvezni ulazak u sustav poreza na dodanu vrijednost (300.000,00 kn). Fizička osoba koja želi prijeći s utvrđivanja dohotka od samostalne djelatnosti temeljem propisanih poslovnih knjiga na utvrđivanje paušalnog dohotka i plaćanje paušalnog poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak u 2021. godini treba Poreznoj upravi nadležnoj ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice