Zakonom o saniranju posljedica katastrofe na području Vukovarsko-srijemske županije propisana su pojedina oslobođenja od poreza na dodanu vrijednost, i to donacije:   1) Vezane uz provedbu mjera zaštite zdravlja u slučajevima kada Ministar nadležan za zdravlje, radi zaštite zdravlja i otklanjanja posljedica katastrofe, donese odluku o:
– proglašavanju epidemija ili opasnosti od epidemije zaraznih bolesti te drugih prijetnji za zdravlje većeg broja ljudi
– određivanju zaraženog, odnosno ugroženog područja
– određivanju općih, posebnih i sigurnosnih mjera te ostalih mjera za sprečavanje, suzbijanje i liječenje zaraznih bolesti te drugih prijetnji za zdravlje i oštećenja zdravlja većeg broja ljudi sukladno planu i programu mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
– drugim mjerama zaštite zdravlja, po potrebi
– izvršitelju plana i programa mjera.   2) Sredstva za dodjelu bespovratnih potpora u skladu s programom obnove i saniranja posljedica katastrofe na području Vukovarsko-srijemske županije kojeg donosi Vlada Republike Hrvatske.     Prema čl. 43. tog Zakona poduzetnicima s područja pogođenih katastrofom osigurava se zaštita izuzećem od primjene odredaba propisa o administrativnim postupcima i rokovima vezanim uz poslovanje poduzetnika.
Ta izuzeća propisuju čelnici središnjih tijela ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.