Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Omogućeno je slanje Obrasca PD-DOP putem aplikacije ePorezna

Datum objave: 12.05.2017, misljenja.hr
Porezna uprava dala je obavijest obveznicima doprinosa, koji od obavljanja samostalne djelatnosti utvrđuju dobit, da je putem  ePorezne omogućeno slanje  Obrasca PD-DOP - Izvješće o obvezi doprinosa po osnovi obavljanja druge djelatnosti. Članak 47.d Pravilnika o porezu na dobit određuje da u skladu s čl. 187., st. 1. Zakona o doprinosima (link), obveznik doprinosa koji od obavljanja samostalne djelatnosti utvrđuje dobit, za sebe osobno i sve supoduzetnike koji su obveznici doprinosa po osnovi obavljanja druge djelatnosti, uz prijavu poreza na dobit obvezno dostavlja »Izvješće o obvezi doprinosa po osnovi obavljanja druge djelatnosti« – Obrazac PD-DOP. Ovaj je obrazac sastavni dio Pravilnika o porezu na dobit. Obrazac se podnosi i obveze doprinosa se plaćaju prema rokovima podnošenja Prijave poreza na dobit odnosno najkasnije četiri mjeseca nakon isteka razdoblja za koje se utvrđuje porez na dobit, najranije za 2017. godinu, uz Prijavu poreza na dobit.
Obrazac PD-DOP predaje se u elektroničkom obliku, putem ePorezne, te u papirnatom obliku nadležnoj ispostavi Porezne uprave.
  XML shemu PD-DOP obrasca možete preuzeti ovdje. ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice