Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Novi rok za podnošenje prijave poreza na dobit za 2019. godinu - Obrazac PD ili Obrazac PD-NN

Datum objave: 08.04.2020, misljenja.hr
Sukladno Pravilniku o provedbi Općeg poreznog zakona u uvjetima posebnih okolnosti, iznimno od posebnog propisa o oporezivanju dobiti, Prijava poreza na dobit (za 2019. godinu) podnosi se Poreznoj upravi najkasnije do 30. lipnja tekućeg razdoblja (30.06.2020.).
Ova se odgoda odnosi i na sve druge obrasce i izvješća koja se u skladu posebnim propisima o oporezivanju dobiti i drugim posebnim propisima podnose uz Prijavu poreza na dobit ili za iste obveza podnošenja Poreznoj upravi dospijeva s krajnjim rokom propisanim za podnošenje prijave poreza na dobit. Obveze javnih davanja koje se utvrđuju na temelju Prijave poreza na dobit, obrazaca i izvješća dospijevaju 31. srpnja 2020. Ovu odgodu ne primjenjuju porezni obveznici kojima u skladu s posebnim propisom o oporezivanju dobiti izabrano porezno razdoblje nije izjednačeno s kalendarskom godinom (otvaranje stečaja, statusne promjene, prestanak poslovanja i dr.) odnosno kojima obveza podnošenja prijave poreza na dobit ne dospijeva četiri mjeseca nakon isteka poreznog razdoblja. ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice