Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Novi kriteriji za testiranje na SARS-CoV-2, prekid izolacije i karantene

Datum objave: 27.10.2020, misljenja.hr
26. listopada  Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je Objedinjene revidirane preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i samoizolacije (link). Izmjene u odnosu na ranije verzije:  prema odluci Ekspertne skupine kriznog stožera Ministarstva zdravstva, samoizolacija osobe koja je bliski kontakt oboljele osobe od COVID19 se skraćuje s 14 na 10 dana. Iznimka su osobe koje rade u ustanovama za smještaj i boravak za starije i teško bolesne osobe i osobe s invaliditetom, u kojih karantena traje 14 dana. kriteriji za prekid izolacije podijeljeni su na četiri kategorije bolesnika: 
- oboljeli s blagom ili umjerenom kliničkom slikom,
- oboljeli s teškom kliničkom slikom,
- oboljeli koji je imunokompromitiran/korisnik/djelatnik kolektiva s osjetljivom populacijom i
- asimptomatski oboljeli od COVID-19. klinički kriterij za prestanak izolacije simptomatskog bolesnika je minimalno tri uzastopna dana bez povišene tjelesne temperature bez primjene antipiretika i značajno poboljšanje ostalih simptoma (u prethodnoj verziji je bio jedan). sve mjere koje se odnose na zdravstvene djelatnike i djelatnike kod pružatelja socijalnih usluga smještaja i boravka za starije i teško bolesne odrasle osobe i ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice