Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Nova oslobođenja poreza na dodanu vrijednost

Datum objave: 08.04.2020, misljenja.hr
Prema Pravilniku o provedbi Općeg poreznog zakona porezni obveznici upisani u registar obveznika poreza na dodanu vrijednost prema posebnom propisu oslobođeni su plaćanja PDV-a za isporuke dobara i usluga, obavljene bez naknade ili protučinidbe potrebnih za borbu protiv učinaka pandemije bolesti COVID-19, do isteka roka od tri mjeseca nakon stupanja na snagu članka 107.a Općeg poreznog zakona (do 20. lipnja 2020.).
Ovo se oslobođenje primjenjuje se počevši od obveze koja dopijeva od 1. travnja (u mjesecu koji slijedi nakon stupanja na snagu članka 107.a Zakona). Pravilnik o provedbi Općeg poreznog zakona određuje da se na temelju Odluke Komisije (EU) 2020/491 оd 3. travnja 2020. o oslobađanju od carina i PDV-a pri uvozu robe potrebne za borbu protiv učinaka pandemije bolesti COVID-19 tijekom 2020. primjenjuje oslobođenje od plaćanja poreza na dodanu vrijednost pri konačnom uvozu određenih dobara, u roku i uz uvjete propisane navedenom Odlukom. Ovo se oslobođenje primjenjuje na organizacije i dobra koja su oslobođena carine u skladu s carinskim propisima i Odlukom EK. Za uvoz dobara obavljen do 20. lipnja 2020. (do isteka roka od tri mjeseca nakon stupanja na snagu članka 107.a Općeg poreznog zakona) smatra se da je porez na ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice