Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Naredba o iznosima osnovica za obračun doprinosa za obvezna osiguranja za 2018. godinu

Datum objave: 22.12.2017, misljenja.hr
Naredba o iznosima osnovica za obračun doprinosa za obvezna osiguranja za 2018. godinu objavljena je u Narodnim novinama br. 128/17., stupa na snagu 29. prosinca 2017. godine.
Iznosi osnovica propisani ovom Naredbom primjenjuju se za obračun doprinosa za staž mirovinskog osiguranja i za ostala prava iz obveznih osiguranja koji započinje s primicima i s obvezom doprinosa za siječanj 2018. godine i završava s primicima i s obvezom doprinosa za prosinac 2018. godine. Ovom se Naredbom objavljuju iznosi osnovica za obračun doprinosa za 2018. godinu izračunani kao umnožak iznosa prosječne plaće i koeficijenata za njihov obračun propisanih Zakonom o doprinosima (u nastavku teksta: Zakon), i to:
1. najniže mjesečne osnovice,
2. najviše mjesečne osnovice,
3. najviše godišnje osnovice,
4. mjesečnih osnovica za obveze koje utvrđuje Porezna uprava rješenjem,
5. mjesečnih osnovica za obveze koje utvrđuju obveznici obračunavanja,
6. izabranih viših mjesečnih osnovica i
7. godišnjih osnovica za obveze po osnovi obavljanja druge djelatnosti. Ovom se Naredbom objavljuju i iznosi posebnih osnovica za obračun doprinosa za 2018. godinu prema iznosu prosječne neto plaće propisanih Zakonom ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice