Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Iskazivanje neisplate plaće putem Obrasca JOPPD od 1. siječnja 2017. godine

Datum objave: 31.01.2017, misljenja.hr
​Porezna uprava objavila je podsetnik da od 1. siječnja 2017. u slučaju neisplate plaće do zadnjeg dana u mjesecu za prethodni mjesec (konkretno do 31. siječnja 2017. za neisplaćenu plaću za mjesec prosinac 2016. godine) postoji, uz obvezu obračuna doprinosa, i obveza obračuna i uplate poreza na dohodak i prireza poreza na dohodak.
Kod naknade isplate plaće iznos neto isplate iskazuje se kao neoporezivi primitak pod oznakom 59 i izvješćuje se do 15. dana u mjesecu nakon mjeseca isplate (kumulativno za sve isplate tijekom mjeseca). Obrazac JOPPD, u slučaju neisplate plaće popunjava se na slijedeći način: na stranici B Obrasca JOPPD:
- pod 11. unosi iznos ukupno obračunatog primitka prema obračunskoj listi izdanoj sukladno odredbama propisa koji uređuje područje rada,
- pod 12. unosi se iznos osnovice za obračun doprinosa iskazane u obračunskoj listi,
- pod 12.1. do 12.9. unosi se iznos obračunanog doprinosa (ovisno o vrsti obračuna),
- pod 13.1. unosi se 0,00,
- pod 13.2. unosi se iznos obračunanog i plaćenog doprinosa iz osnovice,
- pod 13.3. unosi se iznos obračunanog dohotka,
- pod 13.4 ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice