Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Dobrovoljan izlazak iz sustava PDV-a i promjena razdoblja oporezivanja

Datum objave: 11.01.2021, misljenja.hr
Još uvijek nemate pretplatu na MIŠLJENJA.hr?
Pretplatite se na idućih 12 mjeseci po cijeni već od tridesetak kuna mjesečno, a više o našim pretplatama pogledajte klikom miša ovdje! Porezni obveznik koji je po sili zakona bio obvezan upisati se u registar obveznika PDV-a, o činjenici da je u 2020. godini ostvario promet manji od propisanog iznosa 300.000,00 kn i da ne želi i dalje biti upisan u registar obveznika PDV-a, može podnijeti nadležnoj ispostavi Porezne uprave pisani zahtjev za izlazak iz registra obveznika PDV-a do 15. siječnja 2021. godine. Ako se ne podnese zahtjev za izlazak iz registra obveznika PDV-a, to se smatra dragovoljnim ostankom u sustavu PDV-a.
Napominjemo da je porezni obveznik koji je bio obvezan 3 kalendarske godine (dobrovoljno) primjenjivati redovni postupak oporezivanja, nakon isteka tog roka može podnijeti zahtjev za izlazak iz registra obveznika PDV-a ako vrijednost njegovih isporuka dobara ili obavljenih usluga 2020. godini nije bila veća od 300.000,00 kn. I taj porezni obveznik zahtjev za izlazak iz registra obveznika PDV-a podnosi Poreznoj upravi najkasnije do 15. siječnja 2021. godine. Prije izlaska iz registra obveznika PDV-a obavezno provjerite obveze ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice