Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

BREXIT, sporazum EU i UK

Datum objave: 30.12.2020, misljenja.hr
Postignut je dogovor između EK i UK o budućim odnosima.
Dogovor obuhvaća: Sporazum o trgovini i suradnji, Sporazum o razmjeni klasificiranih podataka, Sporazum o suradnji u korištenju nuklearne energije u civilne svrhe i Sporazum o trgovini i suradnji (link) privremeno se primjenjuje od 1. siječnja 2021. godine. Ovim je sporazumom predviđeno da roba ukoliko je stekla podrijetlo temeljem propisanih odredbi može ostvariti preferencijalnu stopu carine prilikom uvoza u EU ili UK.
HR Sporazum o trgovini i suradnji (Sporazum) objavljen je u SL L 444/202, privremeno u primjeni od 01.01.2021. godine (link).
U prilogu ORIG-4 nalazi se tekst tvrdnje o podrijetlu koji se sastavlja na jednom od službenih jezika.
Tvrdnja o podrijetlu sastavlja se kod izvoza ali se može sastaviti i naknadno uz uvjet da izvoznik raspolaže svom potrebnom dokumentacijom kojom isto može potkrijepiti. Uvoz u EU iz GB
Kako bi ostvarila preferencijalnu stopu carine pri uvozu u Uniju ili Ujedinjenu Kraljevinu roba mora steći podrijetlo (EU ili GB), treba ju pratiti propisana tvrdnja o podrijetlu, te deklarant mora zahtijevati primjenu preferencijalne stope. Pri uvozu u Uniju robe ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice